• image

  Call Us Now
  0168 33 55 31

 • image

  Opening Hours
  Maandag tot Vrijdag: 8u tot 18u

Bosch Car Service

ONDERHOUD

Waarom onderhoud?

U dient uw auto volgens het onderhoudsboekje te onderhouden. De voornaamste reden van het onderhoud is het voorkomen van pech onderweg. Als uw auto goed onderhouden is, is de kans op pech namelijk aanzienlijk kleiner. Tijdens een onderhoudsbeurt controleert uw autobedrijf uw auto onder andere op:

 • Accu
 • Distributieriem
 • Uitlaat
 • Trekhaken
 • Oliefilters
 • Interieurfilters
 • Verlichting
 • Ruitenwissers
 • Airco

Daarom bij Bosch Car Service

Een onderhoudsbeurt bij Bosch Car Service kunt u zien als een controle. Alleen in geval van een defect repareren wij uw auto. Meer weten over reparaties bij Bosch Car Service? Klik dan hier. Bosch Car Service garandeert u:

 • Kwalitatief hoogwaardig werk
 • Goede, door Bosch getrainde monteurs
 • Alleen de beste onderdelen in uw auto, namelijk van Bosch
 • Een betrouwbare diagnose voor elke auto. De diagnoseapparatuur en software van Bosch leest namelijk alle automerken.

Bosch, een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener, ondersteunt Bosch Car Service. Met de steun van Bosch in de vorm van een technische helpdesk en een hoog kennisniveau van onze monteurs (dankzij Bosch-trainingen) is uw auto bij ons in deskundige handen. Uw Bosch Car Service beschikt over de juiste apparatuur en de actuele kennis voor elke onderhoudsbeurt aan uw auto.

Bovendien onderhouden wij uw auto volgens de fabrieksspecificaties. Daarom behoudt u de fabrieksgarantie. U bent dus ook welkom met uw nieuwe auto.

Tip

Laat uw APK in combinatie met een onderhoudsbeurt uitvoeren. Tijdens de onderhoudsbeurt komen gebreken aan het licht, welke wij vervolgens direct herstellen. Hierdoor is er een kleinere kans op afkeuring van uw auto. Het is bovendien vaak voordeliger als u de APK in combinatie met onderhoud plant. Wist u dat elke Bosch Car Service een APK keuringsmeester in dienst heeft? Lees hier meer over de APK.

REPARATIE

Daarom bij Bosch Car Service

Bij Bosch Car Service bent u aan het goede adres voor een snelle reparatie, want geen defect of storing is ons onbekend. Waarom?

 • Onze monteurs krijgen technische trainingen van Bosch
 • De Bosch-helpdesk staat altijd voor onze autobedrijven klaar
 • De diagnoseapparatuur van Bosch die we in huis hebben, identificeert het probleem snel en onze monteurs lossen het probleem vervolgens vakkundig voor u op.

U hoeft uw auto dus niet langer te missen dan nodig.

Bovendien gebruiken we alleen de beste onderdelen voor uw auto: onderdelen van Bosch. Bosch is de grootste toeleverancier van de automobielindustrie. Veel originele fabrieksonderdelen komen bij Bosch vandaan, dus de kwaliteit spreekt voor zich. Bosch maakt onder andere ruitenwissers, bougies en remonderdelen, maar ontwikkelt ook systemen die essentieel zijn voor de veiligheid; denk aan ABS en ESP. De beste kennis over deze onderdelen vindt u dan ook bij Bosch Car Service.

APK

Onderdelen van de APK

De Algemeen Periodieke Keuring, ofwel APK, bestaat in Nederland sinds 1985 en is verplicht in heel Europa. Tijdens de APK checkt de keurmeester van uw autobedrijf uw auto op drie punten:

 • Veiligheid
 • Milieu
 • Registratie

Dankzij de APK is het een stuk veiliger op de Europese wegen. U kunt na een APK met een gerust hart weer veilig de weg op. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schonere auto´s op. Ook als deze iets ouder zijn.

Daarom bij Bosch Car Service

Bij Bosch Car Service is uw auto voor de APK in betrouwbare, vakkundige handen. Bosch Car Service monteurs krijgen technische trainingen van Bosch en ook staat Bosch stand by om direct ondersteuning te bieden. De kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Bosch gewend bent, mag u dus ook verwachten van onze APK.

Elk Bosch Car Service autobedrijf heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. Zo kunnen we perfect uw auto keuren en krijgt u altijd deskundig advies.

Tip

Voer uw APK uit in combinatie met een onderhoudsbeurt. Tijdens de ‘onderhoudsbeurt’ komen gebreken aan het licht, welke wij vervolgens direct herstellen. Hierdoor is er een kleinere kans op afkeuring van uw auto. Bovendien is het vaak voordeliger om de APK in combinatie met onderhoud te plannen.

Wanneer is uw auto toe aan APK?

Het is belangrijk te weten wanneer uw auto toe is aan een Algemene Periodieke Keuring. Alle Nederlandse auto´s zijn APK-plichtig. U mag dus niet in de auto rijden indien de APK verlopen is. Doet u dit toch? Dan riskeert u een boete. Doet u dit toch en u krijgt een ongeluk? Dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Wij willen u helpen dit te voorkomen. Bekijk hieronder wanneer uw auto een APK nodig heeft.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500kg)

Datum eerste toelatingBrandstofWanneer keuren?
Na 1 januari 2005Benzine, alcohol, en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch)Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Vóór 1 januari 2005Alle soortenEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
30 jaar of ouderAlle soortenEens per 2 jaar APK
Vóór 1 januari 1960Alle soortenGeen APK-plicht

REMMENSERVICE

Daarom remmenservice

Bosch Car Service kijkt tijdens de remmenservice naar de volgende punten:

 • Remschijven: goed onderhouden remblokken verkorten uw remweg aanzienlijk.
 • Remblokken: goede remblokken zorgen ervoor dat de remschijven en remvloeistof in goede conditie blijven.
 • Remvloeistof: remvloeistof brengt de kracht over van rempedaal naar de remmen. Om de remwerking te behouden, dient u de remvloeistof tijdig te vervangen.

Waarom bij Bosch Car Service?

Bosch is één van de belangrijkste leveranciers van remsystemen. De ontwikkeling van remsystemen is altijd een speerpunt van Bosch geweest. Zij biedt autofabrikanten een compleet remmenprogramma. U kunt er dus vanuit gaan dat een groot gedeelte van uw remmen uit Bosch-onderdelen bestaat.

Bosch draagt de kennis over remmen door middel van technische trainingen rechtstreeks over aan onze autobedrijven. U kunt de remmen van uw auto dus gerust aan uw Bosch Car Service autobedrijf toevertrouwen.

STORINGSDIAGNOSE

Daarom bij Bosch Car Service

Een foutcode in het geheugen vertelt zelden het hele verhaal van een storing. De ene storing kan de andere veroorzaken. Bij Bosch Car Service vinden we ook het onderliggende probleem. Wij maken gebruik van de diagnoseapparatuur en -software van Bosch. Hiermee kunnen we alle me